“Onze wijn bracht ons bij Voets Grafiland”

Testimonial door Jan van der Maar, wijnboer en eigenaar B&B Heikantsehoeve, Berlicum

Gelegen aan de rand van Berlicum, staat het prachtige huis van Jan en Miriam van der Maar. Een gebouw dat zich kenmerkt door veel glas gecombineerd met rieten daken. In het ene gedeelte van dit fantastische bouwwerk wonen Jan en Miriam zelf. Het andere deel hebben zij ingericht als Bed & Breakfast. Bij dit prachtige huis hoort ook een tuin. Ook deze is prachtig aangelegd, compleet met zwembad, vijver én een wijngaard.

“Wij hebben hier in Berlicum een wijngaard waarin we twee druivenrassen verbouwen, te weten Solaris en Johanniter”, vertelt Jan van der Maar. “De wijn die we hiervan maken liggen inmiddels al bij diverse wijnhuizen hier in de regio. Zo is onze wijn onder andere te koop bij wijnhuis Belgers in Den Bosch en bij wijnhandels in Rosmalen en Berlicum. Maar ook zijn er een aantal restaurants en cateringbedrijven die onze wijn schenken, waaronder de Driezeeg in Berlicum. Het aantal flessen is natuurlijk afhankelijk van de oogst maar in 2018 hebben we zo’n 1700 flessen gebotteld.”

“De wijn bracht ons eigenlijk ook bij Voets Grafiland. We waren op zoek naar een nieuw ontwerp voor ons etiket. Het oude etiket vonden we niet meer passen bij wat we wilden uitstralen met onze wijn. Het etiket is toch het eerste wat mensen zien als ze een fles wijn in hun handen krijgen. Hans heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een nieuw etiket. Hij luistert goed naar je wensen en denkt ook echt mee. Hans en Marijke hanteren een heel prettige, persoonlijke aanpak. Ze zitten ook heel dichtbij, dus we konden ook makkelijk even langsgaan om de proefdrukken te bekijken. Ons etiket ziet er nu verzorgd en netjes uit. We merken dat dat veel doet voor onze wijn. Daar zijn we erg blij mee.”

Jan legt uit dat er buiten op de oprit ook een grote ‘reclameposter’ staat. “Deze is ook ontworpen door Hans en heeft dezelfde uitstraling als het etiket. Er bellen regelmatig mensen aan die een of meerdere flessen willen kopen. Dus zo zie je maar wat een nieuwe uitstraling en de juiste communicatiemiddelen kunnen doen voor je product, in ons geval onze wijn!”